Poverty

Poverty is not created by poor people, it is created by the system all around us. If you want to remove poverty, you need to look at the system as a whole and ask what’s wrong.

Muhammad Yunus, Grameen Bank Founder

Advertisements

.

People might think other’s grass is greener. But for me, mine is, not necessarily greener, but definitely better.

– Yosi, yang sangat-sangat bersyukur atas nikmat Tuhan yang berhamburan

 

trust?

are you insane?
you could live with your spouse for decades,
and not understand their thoughts.
you just trust. there’s no other way to know another’s feelings.
all you really need to do is know how you yourself feel.
be honest, no fooling.

– Adachi Mitsuru, H2.

 

can i trust you?

 

Philosophy of kerupuk ala Riri

Pokoknya, parameter masakan gue enak adalah ketika laki gue makan gak pake kerupuk. Kalo dia udah ngambil kerupuk, artinya masakan gue gak enak.

– Riri.  22. married (yaiyalah)

.

saat itu saya cuma bisa melongo kemudian tertawa terbahak-bahak mendengar statement bocah satu ini. Berkenalan hanya dalam tempo 2 minggu saat menjadi salah satu delegasi Indonesia di 5th World Youth Congress, Turkey. Si Riri ini dengan kenyolotan dan kekonyolannya mengambil tempat tersendiri di hati saya, yang saya yakin juga anak-anak Indonesia lainnya.

Bangga sekali dengan status pernikahan dininya. Dan dengan semena-menanya mengomentari semua orang dengan komentar sinisnya.

Today is her birthday, dan tidak ada doa yang saya panjatkan selain semoga keberadaan kerupuk tidak lagi terlalu berarti di rumah tangganya. Ah, dan tentu saja semoga segera diberi Riri junior, yang lebih spekta dari emaknya.

 

 

.

Belum lagi teori ulek mengulek Riri yang sukses bikin trip Bhosphorus berubah jadi dagelan semalaman. Nih bocah emang keterlaluan sintingnya. hihi. Can’t wait to see you soon riri! Cups!

 

 

 

 

you are the problems

Dear It’s-not-my-mistake-people,

If you have problems with 2 or 3 people, (you can say) they might be the problems. But when you have problems with (almost) every people, well, it’s time for you to see and realize yourself as the problems.

Sincerely, Do I need to buy you mirror?

.