X-Men First Class (2011)

Saya baru saja pulang dari menonton X-Men First Class. Dan saya amat sungguh tidak menyesal meluangkan waktu ditengah deadline thesis yang semakin mendekat.

Saya memang penggemar film, dan beranggapan bahwa film-film seperti ini wajib hukumnya ditonton di bioskop. (Kenapa malah curcol?)

Okeh, kembali ke film, X-Men First Class bercerita tentang masa muda Prof X dan Magneto yang nama masa kecilnya adalah Charles dan Erik, dan bagaimana komunitas mutant pertama dibentuk.

Dari film ini saya mengerti bagaimana karakter Magneto, yang dingin dan agak kejam, terbentuk di film-film sebelumnya. Juga Prof. X yang baik hati. Ada beberapa karakter yang sudah muncul di film2 sebelumnya, seperti Mystique dan Beast, juga cameo Wolverine (saya dan teman-teman sempat bercanda kenapa Wolverine cuma muncul seupil di sini, budgetnya ga cukup kalau harus mengikutsertakan dia. haha). Dan banyak juga karakter-karakter baru, setidaknya ada 6.

Dan masih ingat di film X-Men 3, saat Prof. X terbunuh dan Magneto terlihat sedih? Well, pertanyaan itu akan terjawab disini.

Dan nilai plus dari film ini menurut saya:

– Chemistry antara Prof.X dan Magneto “dapet” banget. Konflik dan joke diantara keduanya menurut saya pas sekali, terasa real dan alami.

– Efek film, yang menurut saya pas. tidak se wah Transformer memang, tapi pas. Walau ada beberapa kejanggalan. Well, saya juga tidak menyadarinya sampai saya membaca hal tersebut di IMDB.

– Pemain laki-lakinya tampan nan mempesona. Ya gimana ya, saya kan perempuan normal. heu. Yang paling saya suka adalah pemeran Magneto (Michael Fassbender) dan Riptide (Álex González), juga Prof. X (James McAvoy) nya terlihat cute sekali dengan accent british yang seksi

Kesimpulannya adalah, film ini wajib kudu harus ditonton. apalagi jika sealiran dengan saya. =]. buat teman-teman di Indonesia, sabar ya. Semoga film-film hollywood akan segera beredar lagi di tanah air.

 

You want society to accept you, when you can’t even accept yourselves?

– Erik Lehnsherr aka Magneto

.

rating: 8.5/10 dari saya. 8.2/10 dari IMDB.

.

Advertisements

Catatan si Boy 2010 – Mas Boy is back!

.

.

Film Catatan Si Boy 2010 merupakan produk terakhir sekaligus kunci dari benang merah proyek Catatan Si Boy 2010, bukan merupakan versi re-make dari seri Catatan Si Boy yang lawas.

The legendary Catatan si Boy. Menghadirkan Ario Bayu, Carissa Puteri, Poppy Sovia, Abimana, Albert Halim, Paul Foster, Tara Basro, Didi Petet, Btari Karlinda, dan Onky Alexander, saya berharap cukup banyak terhadap film ini.

Ditambah lagi saya memang cukup ngefans dengan Poppy Sovia. Dan lagi, Ario Bayunya ganteng benar di sini. duh.

Kalau dilihat dari trailernya sih, tampak menjanjikan, walau terkesan yang ditonjolkan adalah sifat nakal si Boy yang ugal-ugalan dan suka balapan. Well, semoga saja film ini tidak hanya berisikan balapan dan konflik remaja kaya yang klise. Semoga.

Film ini akan diputar mulai 1 Juli 2011. Mari menonton, baru kemudian berkomentar.

“Mau ngeberesin apaan? Hidup lo aja berantakan gimana lo mau beresin yang lain?”

“Gw bukan penjahat ko, cuma pembalap”

.

you could find more about the movie here

.y

Hanna – Trailer

.

.

got 70% from Rotten tomatoes and 8.00 from IMDB

 

Definitely will watch this bloody action movie. Nasti said that this is Salt-younger-version. Couldn’t agree more. I hope the movie is as good as the trailer.

 

most (un)wanted movies

 

serius. buat saya antara sedih dan excited luar biasa menonton film ini. excited karena saya penasaran sekali bagaimana visualisasi buku ke 7 yang amat sangat menguras emosi. sedih karena artinya satu lagi dan film ini akan berakhir sudah. saya tidak ingin kisah harry potter berakhir sebenarnya. haha.

rasanya menyenangkan sekali melarikan diri ke dalam dunia harry potter. terlebih di awal-awal buku dimana kisahnya belum segelap buku ke 5 sampai 7.

but, every stories must have its ending.

 

The shawshank redemption

.

.

Where have i been all this time? I never watched this movie until now. Being a number 1 in a 250 top movies in imdb ,The shawshank redemption offers the real quality of a movie. The cast and the story are just brilliant.

This movie brings  a deep message, and you can feel it from the beginning till the end. There’s nothing impossible as long as you have  hope.

Andy Dufresne: There are places in this world that aren’t made out of stone. That there’s something inside… that they can’t get to, that they can’t touch. That’s yours.
Red: What’re you talking about?
Andy Dufresne: Hope.

Like the tagline of this movie

Fear can hold you  prisoner. Hope can set you free.

Tim Robbins, played as Andy Dufresne, shows a very strong character, positive, smart, intelligent and inspiring. Dufresne was convicted to a murder of his cheating wife and her lover and given a life sentenced. But the truth is, he’s innocent and he never gives up  hope. He was put in the Shawshank prison where he met Ellis Boyd “Red” Redding played by Morgan Freeman. Red was also sentenced to a death of  a crime that he admitted but unlike Dufresne, he lost hope.  He pass the time there by feeling nothing.

“They send u here for a life
That’s exactly what they take”

“But i’m telling u this walls are funny.
First u hate them
and then u get used to them,
enough time passes u get depends on them.”

This movie also show us how it is like the life behind the wall of a prison. Corrupted warder, sodomy, black market, and many other cruel things that usually happens in prison. I can not imagine how a person can survive with all that conditions.

My friend even said that “This is a man’s movie, so smart, brave, and valiant”. Frank Darabont really knows how to make a great movie. The line, cinematography and the story are just perfect. There are no unnecessary scenes made. This movie is perfect. Some even said that

“This is how the movies should be made”

And i couldn’t agree more.

.

5/5 stars from me.

.

blind side


Based on the extraordinary true story, those words are written at the top of the poster.  And yes, this movie offers you a great and touching story about kindness and great family. Kind of movie that will make your heart warm and wish that every single kids has a great family like those.

Michael Oher, is a black-poor- kid from suburban area who came from a broken family, a typical black family that often described in a movie. Having a bad childhood memory where he almost never felt to be loved by his family, he grew up as a shy and lonely boy, but he has a great talent in sport. Touhys, a well-to-do white family who help him fulfill his potential. At the same time, Michael presence in the Touhys’ lives leads them to some insightful self-discoveries of their own.

One of my favorite words:

Beth:
You’re changing that boys life.

Leigh Anne Touhy:
No, he’s changing mine.

.

Sandra Bullock who plays as a Leigh Anne Touhy, really did a great job. Her acting is terrific. She just fit with the character. Not less not much.

This movie is based on Michael Lewis’ book, “The blind side : evolution of a game” . Directed by John Lee Hancock and cast by Sandra Bullock  (Leigh Anne Touhy) and Quinton Aaron (Michael Oher), this movie promises a touchy story, espescially at the end of the movie, when they show the pictures of the real Michael Oher with the family. I can not help my self not to brim with tears.

the real Michael Oher

Hancock and Bullock make a great team. Blind side is already the highest grossing football movie and sports drama  of all time domestically, according to a site in internet. Just in its first two weeks, it was no.2 then jumped to no.1.

.

4/5 stars from me!

.